dakdekkerij-rotterdam-logo
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Daklekkage

daklekkage

Last van daklekkage?

Een daklekkage kan zorgen voor problemen. Het is geen makkelijke klus om de oorzaak van een lekkage op te sporen.

Voorkom blijvende waterschade en alle narigheid die een lekkage kan veroorzaken. Schakel bij een daklekkage zo spoedig mogelijk een dakdekker in.

Dakdekker Rotterdam is expert in het opsporen van de oorzaak van een lekkage. Wij zullen de bron zo snel mogelijk vinden met de modernste apparatuur en het zo snel mogelijk verhelpen.

  • Spoed? Geen extra kosten
  • Camera inspecties
  • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd

Oorzaken daklekkage

Daklekkage kan ontstaan door verschillende oorzaken. Soms kan het nogal een lastige klus zijn om de bron op te sporen. 

In de meeste gevallen is de boosdoener de dakbedekking die is beschadigd. Het water glipt door de beschadiging uw woning binnen. Het kan ook voorkomen dat een daklood of dakgoot de boosdoener is van een lekkage.

Is uw dakgoot verstopt en is er geen ander weg waar het water heen kan gaan? Dit kan dus ook een lekkage veroorzaken. Soms moet in dit geval het dakgoot zelfs worden vervangen.

daklekkage-oorzaken
daklekkage gevolgen

Gevolgen daklekkage

De schade is niet beperkt met het water wat u ziet. Hetgeen dat juist niet zichtbaar is zorgt voor de grootste schade. Het duurt namelijk een tijdje voordat het wordt opgemerkt. In zulke gevallen heeft het in de tussentijd al voor grotere schade gezorgd. 

Dit kan leiden tot het ontstaan van schimmel. Schimmel kan de dakconstructie van uw woning aantasten. In sommige gevallen moet de dakconstructie compleet vervangen worden, wat dus veel kosten betekend. 

U begrijpt nu uiteraard beter dat een daklekkage per direct verholpen moet worden. Anders kan het leiden tot grote schade met een hoog prijskaartje eraan. Het houtwerk absorbeert namelijk het vocht waardoor het begint te rotten. 

Lekkage herkennen

Het kunnen herkennen van een lekkage is zeer belangrijk. Komt u een plas water tegen bij u thuis? Dan is de kans groot dat u last heeft van een lekkage. Dit is de simpelste manier om een lekkage te kunnen herkennen. Hoewel, er ook andere manieren zijn om een lekkage te kunnen herkennen.

Heeft u thuis tekenen van schimmelvorming op de muren of het plafond? Dan is het helaas al wat aan de late kant. Wacht dan alstublieft niet langer met het inschakelen van een dakdekkersbedrijf en neem direct contact op!

Het is namelijk zo dat de schimmel genoeg tijd heeft gehad om te kunnen verspreiden. U kunt last hebben van een muffe geur bij u thuis. Ook dit zijn symptomen van schimmelvorming, aldus een lekkage. 

Ziet u thuis gele vlekken, verkleuringen en kringen? U heeft last van een lekkage en hoe meer u wacht, hoe hoger de kosten kunnen zijn!

daklekkage_herkennen
Hoe kan een daklekkage ontstaan?

Een daklekkage kan ontstaan door verschillende redenen. Meestal ligt het aan achterstallig onderhoud. Gebreken worden niet op tijd geconstateerd en zorgen voor problemen. Laat uw dak regelmatig onderhouden door een professioneel dakdekkersbedrijf.

Wat voor problemen kan een daklekkage veroorzaken?

Een daklekkage kan zorgen voor veel ellende. Het is niet alleen een plas water waar u last van krijgt. Uw dakconstructie kan gaan rotten door schimmelvorming. Het vervangen hiervan hangt een duur prijskaartje aan. Schimmelvorming is uiteraard ook slecht voor uw gezondheid. Uw woning kan te maken krijgen met blijvende waterschade.

Hoe is een daklekkage te herkennen?

Het is mogelijk een daklekkage te herkennen door een plas water tegen te komen binnen in uw woning, schimmelvorming op de muren of het plafond, gele vlekken of een muffe geur. In de meeste gevallen is het al erg laat en heeft u te maken met grotere schade dan u verwacht. Wacht daarom niet langer en schakel direct een dakdekker in. Wilt u dit voorkomen? Laat dan regelmatig een dakdekker langskomen voor onderhoud.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Rotterdam
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button