dakdekkerij-rotterdam-logo
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Schoorsteen

schoorsteen-werkzaamheden

Alle soorten schoorsteen diensten

Onze gespecialiseerde dakdekkers hebben ervaring met alle soorten werkzaamheden omtrent uw dak. Dakdekker Rotterdam is ook deskundig in alle schoorsteen klusjes, zoals schoorsteen renovatie en schoorsteen reparatie.

 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • A-kwaliteit apparatuur- 18 jaar ervaring

Schoorsteen lekkage

Heeft u last van lekkage door uw schoorsteen? Dit moet zo snel mogelijk verholpen worden! Op den duur kan een lekkage ervoor zorgen dat de dakconstructie wordt aangetast.  Vanwege de instabiele weersomstandigheden en achterstalling onderhoud kan uw schoorsteen zorgen voor problemen.

U kunt last krijgen van watervlekken op de muren en plafond. Dit kan zorgen voor het ontstaan van schimmel waardoor het dakvlak en de dakconstructie kan worden aangetast. 

schoorsteen-lekkage
schoorsteen-onderhoud

Oorzaken schoorsteen lekkage

De schoorsteen van een woning kan snel tekenen van slijtage vertonen. Dit komt doordat het gevestigd is op een hoge plek en blootgesteld is aan de wisselende weersomstandigheden. Lekkage aan de schoorsteen kan zorgen voor de volgende gevallen:

 • Verjaarde, gescheurde of losse stenen
 • Poreuze voegen in uw schoorsteen
 • Gescheurde plateau van uw schoorsteen
 • Slecht onderhoud
 • Schoorsteenkanalen die onbeschermd zijn
 • Schoorsteen kap die kapot of verslechterd is

Schoorsteen inspectie

Heeft u schade aan uw schoorsteen? Dit kan nare gevolgen met zich mee brengen. Het is daarom aangeraden om jaarlijks uw schoorsteen te laten inspecteren door een vakkundige. Preventief handelen kan ervoor zorgen dat u grotere problemen en hogere kosten kunt voorkomen. Een lekkage wordt meestal niet direct opgemerkt. Vaak heeft het in de tussentijd al gezorg voor blijvende waterschade. 

Schoorsteen reinigen

Reiniging van de buitenkant van uw schoorsteen is belangrijker dan u verwacht. De temperatuurwisselingen zorgt ervoor dat de schoorsteen het vocht kan absorberen, wat uw schoorsteen kan aantasten. 

Ook kunnen algen en mossen zorgen voor schade aan uw schoorsteen. Vermijd risico’s en laat uw schoorsteen ieder jaar reinigen.

schoorsteen-reinigen
Komen jullie langs bij problemen aan mijn schoorsteen?

Ja zeker! Dakdekker Rotterdam heeft zich gespecialiseerd in alle werkzaamheden met een dak, dus ook de schoorsteen!

Wat kan ik doen bij een lekkage aan de schoorsteen?

Een lekkage kan nare gevolgen hebben. Het is niet alleen maar een plas water waar het over gaat. Het kan zorgen voor schimmelvorming, aantasting van het houten constructie, de muren, het plafond, uw meubels en nog veel meer! Heeft u gemerkt dat u last heeft van een lekkage? Schakel met spoed een dakdekker in!

Wat kost het om mijn schoorsteen te laten inspecteren?

Inspectie is gratis bij Dakdekkerij Rotterdam! Wij stellen vast of er gebreken zijn. Wij maken voor u een net overzicht van de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Zo kunt u zien wat de werkzaamheden kost, zonder dat u ergens aan gebonden bent.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Rotterdam
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button